22 Αυγ 2011

Συνέντευξη εκπρ.τύπου της ΝΟ.Δ.Ε. Σάββα Πεταλά στην εφημερίδα Γνώμη


1η Ερώτηση: Κύριε Πεταλά η ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου παρεμβαίνει στην τοπική  επικαιρότητα με δελτία τύπου, δηλώσεις και δράσεις που «ξεφεύγουν» από τα συνηθισμένα πλαίσια. Τι επιδιώκετε και ποιος θεωρείτε ότι είναι ο ρόλος της ΝΟ.Δ.Ε.;

Η ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου αποτελεί ένα κομματικό όργανο, του οποίου ο ρόλος και οι δράσεις που αναπτύσσει πρέπει να έχουν την μέγιστη δυνατή απήχηση και αποδοχή από το σύνολο των στελεχών και των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Δωδεκανήσου.
Παράλληλα όμως θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι για να προσδώσουμε στη ΝΟ.Δ.Ε. την πραγματική διάσταση και τον σημαίνοντα ρόλο που απαιτούν οι πολίτες από τα κόμματα, θα πρέπει ο κυρίαρχος ρόλος της να είναι παρεμβατικός στα ζητήματα που απασχολούν τους Δωδεκανήσιους.
Σε καμία περίπτωση η ΝΟ.Δ.Ε δεν θα περιοριστεί σε εκλογικές διευθετήσεις και τήρηση των εσωκομματικών ισορροπιών αλλά θα συνεχίσει να  επιζητά το «άνοιγμα» στην κοινωνία, μέσω ανοικτών κομματικών εκδηλώσεων αλλά και επαφών με τοπικούς φορείς,  συνδικαλιστικές οργανώσεις , μεμονωμένους πολίτες. Αυτή άλλωστε είναι η πάγια θέση και εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ Αντώνη Σαμαρά, την οποία όλοι μας οφείλουμε να στηρίξουμε με πράξεις και πνεύμα συνεργασίας..
Είμαστε αποφασισμένοι να παρεμβαίνουμε με καθαρές θέσεις και προτάσεις απέναντι στα οξυμμένα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα των νησιών μας και να επαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο, αποκαθιστώντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τους απογοητευμένους πολίτες της Δωδεκανήσου.
Σε αυτή μας την επιδίωξη συνετελεσε και η εκλογή του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. κ  Τάκη Μιχαήλου από την βάση για πρώτη φορά, γεγονός που αναβάθμισε το ρόλο της οργάνωσης και ενδυνάμωσε το κύρος του οργάνου.
Αντίθετα με το παρελθόν που τα κομματικά όργανα  πολλές φορές γίνονταν πεδίο καθορισμού κομματικών ισορροπιών «τρόμου» ανάμεσα στα πολιτικά γραφεία, σήμερα διαπιστώνουμε ότι  η ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου καθορίζει την πολιτική ατζέντα και χαράζει αντιπολιτευτική γραμμή στο Νομό.
Χτίσαμε και ενδυναμώνουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους βουλευτές, τους πολιτευτές  και το σύνολο των στελεχών. Για το λόγο αυτό οποιοσδήποτε προσπαθήσει να σπάσει ή να υπονομεύσει αυτό το πολιτικό συμβόλαιο τιμής, να είναι σίγουρος ότι θα μας βρει σύσσωμους και αποφασισμένους απέναντι του.

2η Ερώτηση: Ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο Ρόλος των Βουλευτών του Νομού; Ορισμένοι αποδίδουν την υπερδραστηριοποίηση της ΝΟ.Δ.Ε. σε πολιτικές  βλέψεις των μελών της και φωτογραφίζουν τον Πρόεδρο κ Μιχαήλου. Τι απαντάτε σε αυτό;

Ο ρόλος των βουλευτών είναι σημαντικός και θεμελιακός στην λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος αλλά και του κράτους. Οι βουλευτές οφείλουν να είναι υπεύθυνοι πρωτίστως απέναντι στο Σύνταγμα και το εθνικό συμφέρον και δευτερευόντως απέναντι στο κόμμα και τους εκλογείς τους.
Σαν ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου δεν θεωρούμε ότι οι βουλευτές έχουν ως μοναδική δραστηριότητα είτε να στηρίζουν ως συμπολιτευόμενοι ή να καταψηφίζουν ως αντιπολιτευόμενοι το νομοθετικό έργο μίας κυβέρνησης αλλά και να διεκδικούν λύσεις στα προβλήματα της εκλογικής τους περιφέρειας και να προασπίζονται τα δικαιώματα της Δωδεκανήσου.
Πρέπει λοιπόν οι βουλευτές της συμπολίτευσης να ενημερώνουν τις τοπικές κοινωνίες για την αναγκαιότητα των κυβερνητικών αποφάσεων ενώ αντίθετα οι βουλευτές της αντιπολίτευσης να προβάλουν και να στοιχειοθετούν τις αντιρρήσεις τους.
Κατά συνέπεια οι βουλευτές ενός Νομού οφείλουν να πολιτεύονται με ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις  και προτάσεις απέναντι στα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά  προβλήματα του Νομού, τα οποία έχουν οξυνθεί εξαιτίας των επιλογών της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των ντόπιων υποστηρικτών της.
Δυστυχώς όμως και  οι τέσσερεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο Νομό, αποδεικνύουν καθημερινά ότι αδυνατούν να καταλάβουν ότι ως συμπολιτευόμενοι δεν υποχρεούνται να είναι άβουλα φερέφωνα κυβερνητικών επιλογών, αλλά συνδιαμορφωτές αποφάσεων.
Εξαιτίας λοιπόν αυτής της ενδοτικότητας, το τελευταίο διάστημα η Δωδεκάνησος όχι μόνο αποψιλώνεται από υπηρεσίες και υποδομές όπως γενικές διευθύνσεις της Περιφέρειας, τα γραφεία στρατολογίας & επιθεώρησης εργασίας προκειμένου να ευνοηθούν οι Κυκλάδες αλλά πλέον έχουμε απωλέσει δικαιώματα και κεκτημένα δεκαετιών όπως το 75 % από τα δημόσια κτήματα.
Από την άλλη κυρία Βενιανάκη δεν θα πρέπει να χαϊδεύουμε τα αυτιά των πολιτών οι οποίοι έχουν την δυνατότητα της αξιοκρατικής επιλογής με βάση την διεκδικητικότητα, τις πολιτικές θέσεις και το ήθος των υποψηφίων. Για το λόγο αυτό οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν ότι οι παλαιοκομματικές λογικές και το κριτήριο της προσωπικής εξυπηρέτησης και του ρουσφετιού πρέπει να απορριφθούν πρωτίστως από τους ίδιους.
Έφτασε ο καιρός οι πολίτες να δείξουν την πραγματική τους δύναμη και να αναγκάσουν τους πολιτικούς να αντιληφθούν ότι η ψήφος δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίζεται ως εμπορικό προϊόν και οι βουλευτές ως πλασιέ που παρίστανται ανελλιπώς σε κοινωνικές εκδηλώσεις για να προβάλουν τον εαυτό τους.
Μόνο όταν η κοινωνία στην πλειοψηφία της αντιληφθεί και απαιτήσει από τους υποψηφίους να πολιτεύονται με όρους που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις, θα έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για να επιτελέσουν οι βουλευτές τον ουσιαστικό τους ρόλο.
Εμείς ως ΝΟ.Δ.Ε οφείλουμε να είμαστε ο καταλύτης τουλάχιστον σε εσωκομματικό επίπεδο για να επέλθει πλήρη αλλαγή νοοτροπίας και πολιτικών ηθών. Ο δρόμος αυτός γνωρίζουμε ότι μπορεί να διαμορφωθεί μόνο με ρήξεις και ανατροπές και για το λόγο αυτό τόσο τα μέλη της Διοικούσας όσο και ο Πρόεδρος κ Μιχαήλου αγωνίζονται με σθένος και ανιδιοτέλεια, όσο και αν ορισμένοι αποδίδουν άλλα κίνητρα και προθέσεις. Φαντάζομαι βέβαια ότι όταν κλείσει αυτός ο κύκλος με επιτυχία και έχοντας δημιουργηθεί νέα δεδομένα όλα τα στελέχη όπως και ο κ Μιχαήλου θα επανεξετάσουν τις προτεραιότητες και τις προθέσεις τους.

3η Ερώτηση: Θεωρείτε ότι η ανανέωση προσώπων που έχει πραγματοποιηθεί σηματοδοτεί και αλλαγή σελίδας για την τοπική Νέα Δημοκρατία;

Οι ανοικτές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για πρώτη φορά στην εκλογή των τοπικών οργανώσεων αναμφίβολα επέτρεψαν στη Νέα Δημοκρατία να ενισχύσει το στελεχιακό της δυναμικό με νέους ανθρώπους και να «αναζωογονηθεί» πολιτικά. 
Η συμμετοχή νέων προσώπων είναι σίγουρα μία θετική εξέλιξη που συμβάλει στην ανανέωση και στο άνοιγμα των στεγανών που αποξένωσαν το κόμμα από την κοινωνία. Σε καμία περίπτωση όμως η συνδρομή  καινούργιων ή νέων ηλικιακά προσώπων δεν αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη που εγγυάται την αλλαγή νοοτροπίας και την απόρριψη των πολιτικών πρακτικών του παρελθόντος.
Ούτε βέβαια τα πλούσια και αψεγάδιαστα βιογραφικά αποτελούν εγγύηση ότι οι κάτοχοι τους μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες κοινωνικές ανάγκες και συνθήκες. Άλλωστε δεν πρέπει να λησμονούμε ότι τα σημερινά πολιτικά και οικονομικά αδιέξοδα δημιουργήθηκαν από γνωστούς πολιτικούς με ακαδημαϊκή πορεία και θητεία σε επιχειρήσεις παγκόσμιας εμβέλειας.
Αντίθετα, εγγύηση για την αλλαγή σελίδας στην πολιτική ζωή του τόπου και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν πρόσωπα που χαρακτηρίζονται από εντιμότητα, πατριωτισμό, αγωνιστικό πνεύμα και ανιδιοτέλεια.
Η αλλαγή νοοτροπίας προϋποθέτει δυνατότητα αυτοκριτικής των παλαιών στελεχών αλλά και δυνατότητα κριτικής των νέων απέναντι στις παθογένειες και τις πρακτικές του παρελθόντος. Ένα νέο στέλεχος που εφαρμόζει προσωπικές στρατηγικές και μεθοδεύσεις ατομικής προβολής εις βάρος της ενότητας του κόμματος, όχι μόνο δεν συμβάλει στην ανανέωση αλλά αντίθετα ταυτίζεται απόλυτα με όσους οδήγησαν το πολιτικό σύστημα, την κοινωνία και τη χώρα στο τέλμα.
Σαν τοπική Νέα Δημοκρατία και ειδικότερα σε ότι αφορά τη ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου, δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν συμβιβαζόμαστε με λογικές και πρακτικές του παρελθόντος. Τα στελέχη και ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου κ Μιχαήλου δεν επιδιώκουν να κάνουν δημόσιες σχέσεις σήμερα προκειμένου να εξυπηρετηθούν προσωπικά και να ανταποδώσουν αύριο, όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση. Αυτό είτε αρέσει είτε όχι σε ορισμένους «δημοσιοσχετιστες» και ατσαλάκωτους του πολιτικού συστήματος, το ομολογούν και το πιστώνουν άπαντες στη ΝΟ.Δ.Ε.

4η Ερώτηση: Βλέπουμε ότι η ΝΟ.Δ.Ε. «αντιπολιτεύεται» τους αυτοδιοικητικούς από το χώρο του ΠΑΣΟΚ περισσότερο και από τους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού. Πως το εξηγείτε;

Το ΠΑΣΟΚ κ Βενιανάκη δεν σκοπεύει να κάνει εκλογές στο Νομό Δωδεκανήσου με τους τέσσερεις βουλευτές του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου , οι οποίοι όχι μόνο στερούνται επιχειρημάτων για να εξηγήσουν την στάση τους αλλά αδυνατούν να επισκεφθούν τους ψηφοφόρους τους. Το ρόλο αυτό τον επιφυλάσσει το ΠΑΣΟΚ στους δήθεν αυτοδιοικητικούς που προέρχονται και καθοδηγούνται από τον κομματικό του μηχανισμό.
Δυστυχώς συγκεκριμένα στελέχη της Αυτοδιοίκησης που προέρχονται από το σκληρό κομματικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ έχουν αποδείξει ότι συμπεριφέρονται ως εκπρόσωποι της Κυβέρνησης του Μνημονίου. Συνειδητά παίζουν το ρόλο του  Πράσινου Δούρειου Ίππου  απεμπολώντας σιωπηρά και μεθοδικά τα κεκτημένα και τα δικαιώματα της Δωδεκανήσου. Πώς να εξηγήσουμε διαφορετικά για παράδειγμα ότι ο κ Μαχαιρίδης όχι μόνο δεν «έβγαλε άχνα» για την απώλεια του 75% από τα δημόσια κτήματα, την μετεγκατάσταση των Γραφείων Στρατολογίας και Εργασίας στη Σύρο κ.τ.λ. αλλά ότι αντίθετα συνειδητά και προκλητικά διέψευδε και λοιδορούσε όσους προειδοποιούσαν εδώ και ένα χρόνο.
Ανέκαθεν το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούσε την αυτοδιοίκηση ως προέκταση του κομματικού του βραχίονα, με συγκεκριμένα πρόσωπα σε ρόλο πολιορκητικού κριού εις βάρος των τοπικών συμφερόντων. Κύριος σκοπός τους είναι η νομή και διαχείριση ενός τοπικού συστήματος εξουσίας προκειμένου να ελέγχουν τα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά δρώμενα, αδιαφορώντας για τη Δωδεκάνησο και τους πολίτες.
Απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί ως κομματική θερμοκοιτίδα για να εκθρέψει τα παιδιά του πράσινου κομματικού σωλήνα αποτελεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση επί θητείας κ Μαχαιρίδη το σύνολο των Αντινομαρχών του οποίου έχουν καταλάβει ή διεκδικήσει βουλευτικές έδρες και κυβερνητικές θέσεις.
Εμείς τους αναγνωρίζουμε ότι δίκαια φέρουν τον τίτλο των «εθελόδουλων» καλών κομματικών παιδιών των κ.κ Παπανδρέου και Ραγκούση και τους ενημερώνουμε ότι θα συνεχίσουμε αναδεικνύουμε τις ευθύνες τους.
Άλλωστε ποιος μπορεί να εξηγήσει ότι ενώ για παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ σχεδόν «παρακάλεσε» το δίδυμο Μαχαιρίδη- Κουσουρνά να είναι υποψήφιοι στο Δήμο Ρόδου και Περιφέρεια αντίστοιχα, εκείνοι και ενώ βρίσκονταν σε θέση ισχύος δεν διαπραγματευτήκαν σε πρώτο πρόσωπο με τον κ Παπανδρέου την διασφάλιση 2 -3 κεκτημένων της Δωδεκανήσου όπως π.χ. το 75 % από τα δημόσια κτήματα σαν πόρο για τα υπέρογκα χρέη των Δήμων της Δωδεκανήσου.
Αμφιβάλει κάποιος ότι αν σε αυτή τη θέση ισχύος βρίσκονταν κάποια άλλα στελέχη από το χώρο του ΠΑΣΟΚ όπως π.χ. ο κ Παρασκευάς δεν θα διεκδικούσαν ή δεν θα διασφάλιζαν πολλά περισσότερα από όσα κατόρθωσαν ο σημερινός Δήμαρχος Ρόδου και ο νυν Περιφερειάρχης;

5η Ερώτηση: Το τελευταίο διάστημα φημολογείται ότι συγκεκριμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που επηρεάζονται από τον κ Παυλίδη απέχουν από τις δημόσιες εκδηλώσεις του κόμματος. Πιστεύετε ότι έχει βάση αυτή η άποψη;

Καταρχήν εμείς απεχθανόμαστε και απορρίπτουμε τις ταμπέλες και τις κατηγοριοποιήσεις των στελεχών, των μελών και των ψηφοφόρων μας. Οι όροι και τα δίπολα Σαμαρικοί-Ντορικοί, Παυλιδικοί-Αντιπαυλιδικοί κ.τ.λ. χρησιμοποιούνται τεχνηέντως από όσους κινούνται εξωθεσμικά και παρασκηνιακά για να πλήξουν την ενότητα της Παράταξης στο Νομό.
Επιπρόσθετα τόσο η ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου όσο και το σύνολο των τοπικών οργανώσεων εκλέχθηκαν και συγκροτήθηκαν μετά την εκλογή του Προέδρου μας κ Σαμαρά και την απομάκρυνση του κ Παυλίδη. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οφείλουμε να κινηθούμε προς το μέλλον απαλλαγμένοι από διχαστικά διλήμματα τα οποία έχουν επιλυθεί με αποφάσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας  κ Σαμαρά.
Από την άλλη κανένας δεν μπορεί να μηδενίσει την προσφορά και την προσωπική πορεία ενός πολιτικού άνδρα που εκλεγόταν επί 30 και πλέον χρόνια με την Νέα Δημοκρατία.
Κατά συνέπεια δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ένας πολιτικός που ανδρώθηκε μέσα στην Νέα Δημοκρατία ορμώμενος από προσωπικές πικρίες θα μπορούσε να κινηθεί εις βάρος του χώρου που τον ανέδειξε.
Τώρα εάν κάποιοι μεμονομένοι Νεοδημοκράτες, εμφανίζονται και συμπεριφέρονται «Βασιλικότεροι του Βασιλέως» δεν θεωρούμε και δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι αποτελεί πολιτική γραμμή που εκπορεύεται από τον κ  Παυλίδη.

6η Ερώτηση: Ακούγονται πολλά ονόματα που ενδέχεται να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Πότε προβλέπετε να κλείσει και να ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο στο Νομό;

Καταρχήν ως ΝΟ.Δ.Ε. θα θέλαμε να μπει ένα τέλος στην κυριολεκτικά «ακατάσχετη» ονοματολογία και τις πρακτικές ορισμένων να διαρρέουν ότι διεκδικούν βάσιμα θέσεις στο ψηφοδέλτιο, προσπαθώντας να αυτοδιαφημιστούν και να προλάβουν ενδεχομένως εξελίξεις.
Παρακολουθούμε με έκπληξη πολλά από τα γραφόμενα στον τοπικό και Αθηναϊκό τύπο αλλά και στα Blogs στο διαδίκτυο, τα οποία παρουσιάζουν ως τετελεσμένες διάφορες συνθέσεις του ψηφοδελτίου, που αν ίσχυαν θα έπρεπε να περιλάβουμε τριπλάσιο αριθμό υποψηφίων…!!!
  Θέση μας είναι ότι είναι θεμιτή οποιαδήποτε φιλοδοξία με την προϋπόθεση ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να ακολουθεί προσωπικές στρατηγικές, υπόγειες διαδρομές και να μετέρχεται παρασκηνιακές ραδιουργίες για να πλήξει δυνητικούς συνδιεκδικητές.
Η ενότητα και η τήρηση των κανόνων που διασφαλίζουν όρους προσκηνίου  ισχύουν για όλους και είναι αδιαπραγμάτευτές.
 Σε ότι αφορά την οριστικοποίηση των υποψηφίων που θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο, εκτιμώ ότι θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών είναι ιδιαίτερα πιθανό εντός του φθινοπώρου.
Πάντως σε κάθε περίπτωση το ψηφοδέλτιο θα ανακοινωθεί με υπογραφή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ Σαμαρά και μόνο.

11 Αυγ 2011

• Ανακοίνωση της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου για την επιβολή του υψηλού συντελεστή Φ.Π.Α. στις υπηρεσίες εστίασης μεσούσης της τουριστικής περιόδου.


 

  • Η απόφαση της κυβέρνησης να μετατάξει τις υπηρεσίες εστίασης στον υψηλότερο συντελεστή Φ.Π.Α. είναι καταστροφική. Εκατοντάδες επιχειρήσεις στα Δωδεκάνησα οδηγούνται στο περιθώριο και στην περαιτέρω μείωση του κύκλου εργασιών τους σε μία περίοδο παρατεταμένης ύφεσης.
      Εν μια νυκτί, η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αυξάνει το κόστος προϊόντων και υπηρεσιών που μετακυλύεται στους πολίτες της Δωδεκανήσου αλλά και στους επισκέπτες των νησιών μας.
Ο τουρισμός, η μεγαλύτερη πλουτοπαραγωγική πηγή για τα νησιά μας και βασικός πόλος ανάπτυξης της χώρας δέχεται ένα καίριο πλήγμα. Είναι δεδομένο πλέον ότι η κυβέρνηση μαζί με τη "μπάλα" έχει χάσει και το μέτρο, επιχειρώντας για ακόμα μία φορά να μεταθέσει τα αδιέξοδα της πολιτικής του Μνημονίου στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
     Η παρατεταμένη και ένοχη σιωπή των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική που πλήττει καίρια την οικονομία και την κοινωνία της Δωδεκανήσου, επιβεβαιώνει ότι μπορούν επάξια να φέρουν τον τίτλο των Γκαουλάιτερ της Κυβέρνησης του Μνημονίου.
      Ο κ. Μαχαιρίδης, με τη γνωστή και δοκιμασμένη μέθοδο των ανέξοδων λεονταρισμών και καθαρά  για λόγους εντυπωσιασμού, απείλησε πριν λίγες ημέρες και για πολλοστή φορά ότι θα παραιτηθεί, διεκδικώντας βέβαια όχι τα δίκαια της Δωδεκανήσου όπως διατείνεται αλλά μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
      Σήμερα βέβαια ο κ Μαχαιρίδης σιωπά…. και προτιμά να εκδίδει ανακοινώσεις για την συνάντηση του με τον πρεσβευτή του Βιετνάμ. Εμείς πάντως με αφορμή αυτή την ιστορική συνάντηση του και προκειμένου να  φρεσκάρουμε την μνήμη του κ Μαχαιρίδη θα του θυμίσουμε ότι " Στο Βιετνάμ πυρπόλησαν το ρύζι οι Αμερικάνοι ενώ στη Δωδεκάνησο διά του Φ.Π.Α. πυρπόλησε την τιμή του ριζότο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ".
      Αντίστοιχα ο Δήμαρχος Ρόδου κ Κουσουρνάς δεν θέλει να καταλάβει  τον τεράστιο αντίκτυπο της κυβερνητικής απόφασης στα οικονομικά του Δήμου μας και στις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης.
      Δεν αντιλαμβάνεται άραγε ο κ Κουσουρνάς  ότι η αύξηση του Φ.Π.Α. πέρα από μαρασμό και λουκέτα θα σημάνει μειωμένους τζίρους άρα και μειωμένα έσοδα για το Δήμο μέσω του ΔΗΦΟΔΩ; Άβουλος και μοιραίος, ως συνήθως, σε ρόλο κομματικού κομισάριου που απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις έως ότου επέλθει το μοιραίο.
      Σε παρόμοιο ρόλο οι βουλευτές  και τα στελέχη των κομματικών οργανώσεων  του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που έχουν εξαφανιστεί ποντάροντας  αφενός στα μπάνια του λαού και αφετέρου ότι δεν θα ταυτιστούν με την νέα κυβερνητική παλινωδία.
      Τέλος αναγνωρίζοντας το σημαίνοντα ρόλο του Βουλευτή  κ Νικητιάδη ως μέλος της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα θέλαμε να του θέσουμε το εξής απλό ερώτημα:
      Tι συνέπειες θα έχει για τον τουρισμό της Δωδεκανήσου και ειδικότερα στους συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον κλάδο η αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α.;
      Δεν αντιλαμβάνονται επιτέλους στην κυβέρνηση ότι όπως συνέβη και πέρσι η αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α  όχι μόνο δεν αυξάνει τα κρατικά έσοδα αλλά τα μειώνει διά του μαρασμού της Αγοράς;
      Η μήπως οι φωστήρες της Κυβέρνησης του Μνημονίου θεωρούν  ότι η αύξηση του Φ.Π.Α. συνιστά κάποιου είδους πολιτική και μέτρο στήριξης του τουρισμού;
      Απέναντι στη σιωπή των συνενόχων και εντολοδόχων της κυβέρνησης του μνημονίου, τα στελέχη της Ν.Δ. είναι και θα παραμείνουν κοντά στους πολίτες και τους επαγγελματίες που δοκιμάζονται από αυτή την απαράδεκτη και ανάλγητη απόφαση.
      Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των επιχειρηματιών συμπολιτών μας  και δεσμευόμαστε απέναντί τους για την μείωση του Φ.Π.Α. στο 4,5% για τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τον τουρισμό.
      Πρόκειται για μια δέσμευση που ανέλαβε προσωπικά ο Πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς και θα υλοποιηθεί από την αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
      Μέχρι τότε, ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος καθώς και το σύνολο των εργαζομένων  μπορούν και πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε να δοθεί απάντηση σε αυτούς που όχι μόνο τους εξαπάτησαν πολιτικά αλλά συνεχίζουν να συμπράττουν σε πολιτικές που καταδικάζουν τα Δωδεκάνησα στο περιθώριο.

1 Αυγ 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΟ.Δ.Ε ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ


       .             Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου κ. Τάκης Μιχαήλου πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία στο νησί της Καρπάθου.
         Την Παρασκευή 29 Ιουλίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Χανιώτη , τους αντιδημάρχους και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί διεξοδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική αρχή. Στη συνέχεια ακολούθησαν συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της Καρπάθου.  Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε Δημοτική τοπική συνέλευση σε κεντρικό ξενοδοχείο με την παρουσία της Τοπικής Επιτροπής Ν.Δ. Καρπάθου και στελεχών του κόμματος όπου συζητήθηκαν θέματα πολιτικής επικαιρότητας ,οργανωτικά θέματα και προγραμματίστηκαν κομματικές δράσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα στο νησί της Καρπάθου το αμέσως επόμενο διάστημα.
         Το Σάββατο 30 Ιουλίου ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. υπό την συνοδεία της τοπικής Επιτροπής  και άλλων κομματικών στελεχών πραγματοποίησε  περιοδεία στα χωριά της Καρπάθου όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με  κατοίκους του νησιού και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
         Με το πέρας της περιοδείας ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Μιχαήλου προέβη  στις παρακάτω δηλώσεις :
         Μετά τις επισκέψεις μου πριν μια εβδομάδα στα νησιά της Λέρου και της Καλύμνου και σήμερα στην Κάρπαθο, διαπίστωσα ότι όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου αντιμετωπίζουν πανομοιότυπα προβλήματα. Ο Καλλικράτης δημιούργησε δυσλειτουργικούς , δυσκίνητους  και υπερχρεωμένους Δήμους όπου η σύγχυση αρμοδιοτήτων είναι εμφανής. Οι νέες Δημοτικές αρχές εγκλωβισμένες σε ένα αρνητικό και αβέβαιο περιβάλλον αδυνατούν να δώσουν λύσεις ακόμα και στα πιο απλά προβλήματα του τόπου τους. Η ανυπαρξία των δημοσίων επενδύσεων και του ΕΣΠΑ έχει ως αποτέλεσμα το πάγωμα όλων των έργων πνοής για τα νησιά μας. Η παρατεταμένη οικονομική ύφεση που προκλήθηκε από την εφαρμογή του μνημονίου έχει οδηγήσει τους νησιώτες μας στην απόγνωση και δημιουργεί  επικίνδυνο κύμα μετανάστευσης των νέων μας. Τα Νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας σε κατάσταση αποσύνθεσης. Πλήρης η απουσία των νησιωτικών πολιτικών. Το ακτοπλοϊκό και γενικά οι συγκοινωνίες αποτελούν τροχοπέδη στην οποιαδήποτε αναπτυξιακή προσπάθεια και η επίλυση του είναι το μεγάλο στοίχημα το οποίο θα πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί έτσι ώστε να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στη Δωδεκάνησο.   

19 Ιουλ 2011

ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου κατά Μαχαιρίδη..


 

Ο Δωδεκανησιακός λαός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Παπανδρέου στην Κω, είχε την ευκαιρία να «απολαύσει» μία ακόμα θεατρική παράσταση του κ. Μαχαιρίδη.
Η απειλή του κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου ότι θα παραιτηθεί, αν περικοπούν πόροι από το ΕΣΠΑ, είναι ανάλογης σοβαρότητας με τα events και τα shows που έκανε κατά το παρελθόν, με αφορμή τα προβλήματα του Νοσοκομείου.
Σήμερα, που η λειτουργία του νοσοκομείου έχει υποβαθμιστεί και η κατάσταση είναι χειρότερη απ’ ότι πριν 2 χρόνια, ο κ. Μαχαιρίδης ούτε το γραφείο του σκέφτεται να μεταφέρει στο Νοσοκομείο, ούτε μούσι σκέφτεται να αφήσει…
Ο κ. Περιφερειάρχης δεν μπορεί πλέον να παραπλανά κανέναν, ούτε και να υποτιμά τη νοημοσύνη του Δωδεκανησιακού λαού.
Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.
Άνθρωποι που ανδρώθηκαν μέσα από το κομματικό κράτος δεν παραιτούνται ποτέ ό,τι κι αν συμβεί. Οι εξαρτήσεις που τους κρατούν γαντζωμένους στην καρέκλα είναι πολύ μεγαλύτερες και ισχυρότερες.
Αν ο κ. Μαχαιρίδης θέλει να παραιτηθεί και αναζητά βάσιμους και ουσιαστικούς λόγους μπορούμε να του προτείνουμε μερικούς.
Όπως:
-         Την κατάργηση του 75% από την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου στα Δωδεκάνησα που δεν μπορεί πλέον να περιέλθει, ως θεσμοθετημένο έσοδο, στην τοπική κοινωνία.
-         Τη μεταφορά του συνόλου σχεδόν των διευθύνσεων της Περιφέρειας στη Σύρο και τη συνακόλουθη υποβάθμιση της Ρόδου.
-         Το πάγωμα ουσιαστικά του ΕΣΠΑ εδώ και 21 μήνες που η κυβέρνησή του είναι στην εξουσία.
-         Τη μετάταξη στον υψηλότερο συντελεστή Φ.Π.Α των υπηρεσιών εστίασης, μέτρο που πλήττει τον τουρισμό μας.
Για όλα αυτά ο κ. Μαχαιρίδης δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να παραιτηθεί, αλλά ούτε να ενοχλήσει και την κυβέρνησή του.
Κυρίως, δεν έχει απαντήσεις.
Όπως, δεν έχει απαντήσεις και το πολιτικό του «τέκνο», ο Δήμαρχος Ρόδου.


14 Ιουλ 2011

Κυβέρνηση στο περιθώριο: Με 4 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία


Σε ένα διαρκώς επιδεινούμενο περιβάλλον, η έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η αίσθηση αβεβαιότητας για το μέλλον φαίνεται να ξεπερνούν τις «κόκκινες γραμμές». Ποτέ άλλοτε μία κυβέρνηση δεν έχει αξιολογηθεί τόσο πολύ  αρνητικά, σε κλίμα γενικευμένης αίσθησης ότι δεν είναι σε θέση να σηματοδοτήσει καμία απολύτως ελπίδα. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα της εταιρείας VPRC (π. Επίκαιρα, 14/7) οι πολίτες θέτουν με τις απαντήσεις τους την κυβέρνηση στο περιθώριο, ενώ ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δείχνουν απρόθυμοι να το ψηφίσουν ξανά. Έτσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκλογικής επιρροής που κάνει η εταιρεία, η διαφορά υπεροχής της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στις 4 μονάδες από 2,4, μέσα σε ένα μήνα.

Όπως προκύπτει συγκεκριμένα από τα στοιχεία της έρευνας, οι Έλληνες πολίτες δηλώνουν με το ποσοστό ρεκόρ του 91% ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την οικονομική κρίση, ενώ επίσης κατά 90% απαντούν ότι αισθάνονται έλλειψη σιγουριάς όταν σκέφτονται το μέλλον τους. Εκτιμούν ταυτόχρονα κατά 70% ότι το ΠΑΣΟΚ πορεύεται σε λάθος δρόμο με μόνο 15% να θεωρεί ότι ο δρόμος είναι σωστός, με χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ οι ίδιες απαντήσεις καταγράφονται στο 50% (λάθος δρόμος) και 29% (σωστός).

Η συμπεριφορά άλλωστε του κοινού που ψήφισε ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές οδηγεί σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα της έρευνας. Είναι εντυπωσιακό δηλαδή ότι περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ (54%) απαντούν ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσουν ξανά, ενώ ακόμα και στην «ομάδα» ψηφοφόρων που δήλωσαν ότι, «εκτός από το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ψηφίσει ποτέ άλλο κόμμα», προκύπτει ότι οι μισοί ακριβώς (50%) επίσης δεν το ψηφίζουν.

Με αυτά τα δεδομένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής που κάνει η VPRC, η ΝΔ εξασφαλίζει προβάδισμα 4 μονάδων αυξάνοντας το ποσοστό που της αντιστοιχεί στο 29,5% από 28,5% τον προηγούμενο μήνα (Ιούνιος 2011) ενώ το ΠΑΣΟΚ πέφτει από το 26% στο 25,5%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 13%, ο ΛΑΟΣ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7%, Οικολόγοι-Πράσινοι 4%, Δημοκρατική Αριστερά 2,5%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 1% και Λοιπά κόμματα 8%.        

11 Ιουλ 2011

Διακηρυγμένη θέση μας είναι ότι νέα αλλά και παλαιά στελέχη πρέπει να αναδειχτούν ανεμπόδιστα μέσα από τις θέσεις και την προσωπική τους διαδρομή, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις του παρελθόντος.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΟ.Δ.Ε ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΟΔΟΣ 10/7/2011 
- Κύριε Μιχαήλου, το τελευταίο διάστημα η τοπική ΝΔ δραστηριοποιείται έντονα διοργανώνοντας εκδηλώσεις και συναντήσεις με «άρωμα» εκλογών, προφανώς με προτροπή από τη «Συγγρού». Εκτιμάτε ότι είναι αναπόφευκτες οι πρόωρες εκλογές;


Η ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου και οι κατά τόπους Δημοτικές Οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας έχουν ως στόχο να διατηρήσουν «ανοιχτό» το κόμμα προς τις τοπικές κοινωνίες. Για το λόγο αυτό επιδιώκουμε την διαρκή επαφή με την κοινωνία και τα τοπικά προβλήματα είτε μέσα από εκδηλώσεις είτε μέσα από την κατάρτιση προγραμματικών θέσεων σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και οργανώσεις.
Ο σκοπός μας λοιπόν να διατηρούμε επαφή με την κοινωνία είναι διαχρονικός και δεν σχετίζεται άμεσα με το ενδεχόμενο εκλογών το οποίο όχι μόνο είναι ισχυρό αλλά σχεδόν βέβαιο μετά το πέρας του καλοκαιριού.
Η κυβέρνηση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου έχει απωλέσει πλέον κάθε εκλογική και λαϊκή νομιμοποίηση. Δυστυχώς ο Πρωθυπουργός κ Παπανδρέου με συνοδοιπόρο τον Υπουργό οικονομικών κ Βενιζέλο επιδιώκουν να συνεχίσουν την ίδια αδιέξοδη και αντεθνική πολιτική αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην πατρίδα και την κοινωνία. Ευτυχώς όμως για τη χώρα οι υγιείς πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις δεν είναι διατεθειμένες να συνεχίσουν να υποκύπτουν σε κίβδηλα ερωτήματα και εκβιασμούς. Η ώρα των εκλογών είναι κοντά και ο λαός θα δώσει την απάντηση του σε όσους πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του και οδήγησαν τη χώρα στα δεσμά του Δ.Ν.Τ. και της Τρόικας.

-Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι οι ενδιαφερόμενοι για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην περιοχή μας ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Πού αποδίδετε αυτή τη διάθεση; Επαιξαν οι ρόλο οι δημοσκοπήσεις που φέρουν τη ΝΔ, μπροστά έστω και οριακά;

Η αλλαγή σελίδας στην Νέα Δημοκρατία μετά την εκλογή του Προέδρου μας κ Σαμαρά από την βάση με ανοικτές διαδικασίες αλλά και το όραμα που εμφύσησε στα παλαιά και νέα μέλη, απελευθέρωσε νέες υγιείς κοινωνικές δυνάμεις στο εσωτερικό του κόμματος  που τα τελευταία χρόνια ήταν απομονωμένες τεχνηέντως από συγκεκριμένους μηχανισμούς. 
Με τον τρόπο αυτό άτομα καταξιωμένα από τον επαγγελματικό και οικονομικό στίβο πείστηκαν να ενταχθούν και να διεκδικήσουν ενεργό ρόλο στη Νέα Δημοκρατία ως στελέχη πρώτης γραμμής και «εν δυνάμει» υποψήφιοι.
Τέλος σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων τα οποία επιβεβαιώνουν την αυξανόμενη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας και την επικράτηση στις επόμενες εθνικές εκλογές, είμαι βέβαιος ότι πέρα τις ελπίδας που γεμίζει τον Δωδεκανησιακό Λαό για να απαλλαγεί από την κυβέρνηση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τις προσωπικές αποφάσεις των στελεχών μας.



- Με το ψηφοδέλτιο της Κω τι γίνεται; Μετά τη διαγραφή του Αριστοτέλη Παυλίδη, ο Νίκος Πουλιού ήταν το «ισχυρό χαρτί» για τη ΝΔ ο οποίος όμως παραιτήθηκε επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Εχει βρεθεί το πρόσωπο εκείνο που θα μπορέσει να καλύψει το κενό;

Ο κ Νίκος Πουλιού συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον καθιστούν ένα σημαντικό στέλεχος με ευρύτατη αποδοχή και αναγνώριση από την Τοπική Κοινωνίας της Κω αλλά και το σύνολο των Δωδεκανησίων. Για το λόγο αυτό και ανεξάρτητα των προσωπικών προβλημάτων που δεν επέτρεψαν στον κ Πουλιού να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο, την ώρα της εκλογικής μάχης θα είναι δίπλα μας, διότι είναι ένα άνθρωπος που πίστευε και πιστεύει στο όραμα του Προέδρου της Ν.Δ.
Η όποια «νέα» επιλογή θα βασίζεται στις  διαβουλεύσεις με τα τοπικά όργανα και τα κομματικά στελέχη της Κω και ήδη μπορώ να σας ενημερώσω ότι έχουμε καταλήξει σε 2 με 3 ισχυρές υποψηφιότητες που συγκεντρώνουν όλα τα απαιτούμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση όμως την τελευταία λέξη στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου θα την έχει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ Αντώνης Σαμαράς.



- Τον τελευταίο καιρό στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος επισκέφθηκαν τη Ρόδο όπως ο Γιάννης Μιχελάκης, ο Γιάννης Ιωαννίδης και η Τάνια Ιακωβίδου. Εχουν προγραμματιστεί επισκέψεις κι άλλων στελεχών; Είναι στις προθέσεις του προέδρου του κόμματος να επισκεφθεί ξανά τη Ρόδο;

Η ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δημοτικές Οργανώσεις, επιδιώκει να επισκέπτονται τα νησιά μας στελέχη που θα αναλάβουν ενεργό ρόλο στην επερχόμενη διακυβέρνηση τη χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Με τον τρόπο αυτό προσδοκούμε ότι αφενός θα είναι εγκαίρως ενημερωμένα για τα προβλήματα της Δωδεκανήσου όταν αναλάβουν κυβερνητικό ρόλο και αφετέρου ότι η ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου θα διατηρεί ισχυρά ερείσματα ώστε να προωθεί και να προστατεύει τα συμφέροντα των νησιών μας.
Σκοπός μας είναι να σφυρηλατήσουμε εκ των προτέρων σχέσεις συνεργασίας και κατανόησης με τους «αυριανούς» κυβερνητικούς παράγοντες ιδιαίτερα στους τομείς που επηρεάζουν την Δωδεκάνησο όπως πχ. ο Τουρισμός και η Ναυτιλία.
Για το λόγο αυτό επιδιώκουμε σύντομα να μας επισκεφθούν η Τομεάρχης  Τουριστικής Ανάπτυξης κ Κεφαλογιάννη, ο Τομεάρχης  Δικαιοσύνης κ Τζαβάρας και ο Τομεάρχης  Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ Πλακιωτάκης.
Τέλος σας ενημερώνω ότι στα πλάνα της Συγγρού είναι να επισκεφθεί τα Δωδεκάνησα ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ Αντώνης Σαμαράς.



- Η σύνθεση της παρούσας ΝΟΔΕ έχει εμπλουτιστεί και από νέους ανθρώπους που έχουν δώσει το δικό τους στίγμα στην μέχρι σήμερα πορεία της. Ποιος είναι ο στόχος σας ως προέδρου της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου;

Η ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου όπως και οι υπόλοιπες τοπικές Δημοτικές Οργανώσεις έχουν εμπλουτιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από νέα στελέχη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Προέδρου μας κ Αντώνη Σαμαρά,  που «άνοιξε» τις θύρες του κόμματος στην κοινωνία.
Η ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου με την νέα της σύνθεση επιδιώκει να εδραιώσει το κύρος μίας κομματικής οργάνωσης που μέσα από τα όργανα  και το προεδρείο της θα εκπροσωπεί συντεταγμένα τη Νέα Δημοκρατία και το όραμα του ίδιου του Προέδρου της κ Αντώνη Σαμαρά στο Νομό.
Για το λόγο αυτό αν και αποδεχόμαστε τις προσωπικές φιλοδοξίες, στηρίζοντας εμπράκτως την διαρκή ανάδειξη και προβολή νέων και παλαιών στελεχών, είμαστε κάθετα αντίθετοι σε ανούσιες τριβές που οφείλονται σε προσωπικές στρατηγικές. Οι λογικές των υπόγειων διαδρομών όσων επιδιώκουν να αναρριχηθούν με πλάγια μέσα, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Η ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου αλλά και ο ίδιος προσωπικά ως Πρόεδρος αποτελούμε τους θεσμικούς εγγυητές, ότι όλοι θα κριθούν ισότιμα μέσα από τον πολιτικό στίβο και την ίδια την τοπική κοινωνία. Διακηρυγμένη θέση μας είναι ότι νέα αλλά και παλαιά στελέχη πρέπει να αναδειχτούν ανεμπόδιστα μέσα από τις θέσεις και την προσωπική τους διαδρομή, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις του παρελθόντος.   
Η ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου έχει ως στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων των νησιών μας και την διεκδίκηση αναπτυξιακών πολιτικών και λύσεων για να ξεπεραστούν τα χρόνια προβλήματα του τόπου μας. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικούμε και να συγκρουστούμε με οποιαδήποτε κυβέρνηση είτε κυβερνά η Νέα Δημοκρατία είτε οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Εμείς αντίθετα με τα στελέχη του Τοπικού ΠΑΣΟΚ, δεν είμαστε ούτε πρόκειται να γίνουμε χειροκροτητές και κολαούζοι του όποιου υπουργού επισκέπτεται την Δωδεκάνησο. Τα νησιά μας και η Δωδεκάνησος δεν μπορεί να συνεχίσει να  αποτελεί την Ιφιγένεια όσων την θυσιάζουν εδώ και τριάντα χρόνια για να ανέρχονται στην κομματική ιεραρχία και να νέμονται τοπικά την εξουσία. 

6 Ιουλ 2011

• Ανακοίνωση της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου για τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής στο ζήτημα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ


·        Ανακοίνωση της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου για τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής στο ζήτημα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ που προκάλεσαν την  απορριπτική απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου.


·        Η απορριπτική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το θέμα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ επιβεβαιώνει την πολιτική και διοικητική ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα του κ Κουσουρνά.  Ο κ. Δήμαρχος έχει αναθέσει την επίλυση των προβλημάτων της Ρόδου και της Δωδεκανήσου στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, στους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού και στον Περιφερειάρχη κ Μαχαιρίδη που ενίοτε ερίζουν μεταξύ τους για να κατοχυρώσουν το ρόλο του "σωτήρα" και του "προστάτη" των νησιών μας.
            Ο κ Κουσουρνάς αρκείται σε ρόλο παθητικού θεατή που παρακολουθεί αδιαμαρτύρητα και σιωπηρά τα απανωτά χτυπήματα που δέχεται η Δωδεκάνησος εξαιτίας του Καλλικρατικού εκτρώματος και  των κυβερνητικών επιλογών.
            Προφανώς ο κ Κουσουρνάς αδυνατεί να κατανοήσει ότι δεν είναι αντινομάρχης στην σκιά του κ Μαχαιρίδη αλλά Δήμαρχος και άρχων του τόπου, που οφείλει να προλαμβάνει παραλήψεις και διοικητικές αστοχίες που επιτρέπουν αρνητικές εξελίξεις όπως αυτή της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.
             Προφανώς ο κ Κουσουρνάς τώρα αρχίζει να  κατανοεί ότι το "Δόγμα Μαχαιρίδη" που επέτρεπε στον ίδιο ως Αντινομάρχη και στον Μέντορα του να μεταθέτουν τις ευθύνες τους στην κεντρική κυβέρνηση,  δεν μπορεί να εφαρμοστεί όσο το ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση.
            Προφανώς ο κ Κουσουρνάς είχε συνηθίσει στην πολιτική προστασία και ασυλία που απολάμβανε ως αντινομάρχης του κ Μαχαιρίδη, χρησιμοποιώντας λεκτικούς ακροβατισμούς για παρατυπίες, παραλήψεις και παρανομίες για τις οποίες εφευρέθηκε και χρησιμοποιήθηκε  η φράση "Στα όρια της Νομιμότητας".
            Προφανώς ο κ Κουσουρνάς δεν έχει αντιληφθεί ότι οφείλει την εκλογή του στον Ροδιακό Λαό και όχι στην Κυβέρνηση του Μνημονίου και για το λόγο αυτό είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του τόπου με ειλικρινή διάθεση και κάθε μέσο.
            Όσο όμως και αν δυσκολεύεται ο κ Κουσουρνάς να καταλάβει την κρισιμότητα των καταστάσεων, οι ευθύνες πλέον για τον υπαρκτό κίνδυνο να καταστεί η Ρόδος ανοχύρωτη απέναντι στον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών έχουν ονοματεπώνυμο.