11 Ιουν 2011

«Η αδιαντροπιά είναι θεός: Γι’ αυτούς που ωφελούνται από την αναισχυντία τους»..

• Ανακοίνωση της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου για την «εν κρυπτώ» κατάργηση του πόρου του 75% των εσόδων από τη διαχείριση των δημόσιων ακινήτων στο Νομό Δωδεκανήσου, από την Κυβέρνηση του Μνημονίου και τους ντόπιους υπηρέτες της.
«Θεός ή Αναίδεια. Επί των δι’ αναισχυντίαν ωφελουμένων» -
«Η αδιαντροπιά είναι θεός: Γι’ αυτούς που ωφελούνται από την αναισχυντία τους»

• Οι πρόσφατες αποκαλύψεις των τοπικών Μ.Μ.Ε. για την κατάργηση διά νόμου, του 75% των εσόδων από τα δημόσια κτήματα ως θεσμοθετημένου πόρου της τοπικής αυτοδιοίκησης του Νομού Δωδεκανήσου, δυστυχώς επιβεβαιώνουν τις έγκαιρες προβλέψεις και επισημάνσεις της Νέας Δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο.
Ήδη από το καλοκαίρι του 2010, τόσο η τοπική Νέα Δημοκρατία διά στελεχών
της και τοπικών οργανώσεων όσο και η αντιπολίτευση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου, ότι η κατάργηση της Νομαρχίας Δωδεκανήσου θα σημάνει την «σιωπηρή» στέρηση ενός «κατοχυρωμένου» πόρου των νησιών μας συνολικής αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Επιπρόσθετα, είχαμε επισημάνει ότι η ύπαρξη κτηματολογίου στη Δωδεκάνησο αντίθετα με την υπόλοιπη επικράτεια, όπου το Δημόσιο δεν γνωρίζει την περιουσία του, αποτελεί τον λόγο που η κυβέρνηση του Μνημονίου επιχειρεί «εν κρυπτώ» να «ξεζουμίσει» αυτό τον κατοχυρωμένο πόρο, έχοντας εξασφαλίσει την ένοχη σιωπή και κάλυψη συγκεκριμένων κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Πράγματι και όπως τελικά αποδείχθηκε από τις εξελίξεις, άτομα της τοπικής Νομενκλατούρας του ΠΑΣΟΚ που επί δεκαετίες κατείχαν δημόσια αξιώματα τα οποία διατήρησαν και στην μετά «Καλλικράτη» εποχή με τις ευλογίες του κ Παπανδρέου, εξαγόρασαν την κομματική εύνοια εξαπατώντας συνειδητά τους Δωδεκανησίους προεκλογικά και μετεκλογικά.
Πως μπορεί άραγε η πολιτική ηγεσία της «τέως Νομαρχίας» και της «νυν Περιφέρειας» να εξηγήσει ότι εν όψει του «Καλλικρατικού εκτρώματος» καθησύχαζε την κοινή γνώμη αρκούμενος σε προφορικές!!!! διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών «φίλων» του και γιατί δεν απαίτησε έγκαιρα να κατοχυρωθεί νομικά ο πόρος του 75% από την αξιοποίηση των δημοσίων Κτημάτων της Δωδεκανήσου;
Γιατί o "τέως Νομάρχης" απαξίωνε και υποβάθμιζε επί ένα και πλέον χρόνο τις δημόσιες τοποθετήσεις όλων όσων εκφράζαμε τεκμηριωμένα τις ανησυχίες μας για Κυβερνητική μεθόδευση και για ποιο λόγο απέφευγε συστηματικά οποιαδήποτε δημόσια κοινή πρωτοβουλία την στιγμή που επανειλημμένα είχαμε καλέσει όλες τις τοπικές πολιτικές δυνάμεις για κοινό διεκδικητικό μέτωπο;
Γιατί μετά την επίσκεψη του Υπουργού Επικρατείας κ Παμπούκη που παρουσιάστηκε ως « μεσίτης» της Τρόικας και της Κυβέρνησης Παπανδρέου και ενώ είχε ψηφισθεί ο Νόμος που καταργούσε τον πόρο του 75 % των εσόδων από τα δημόσια κτήματα, ο νυν Περιφερειάρχης κ Μαχαιρίδης εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό όπου όχι μόνο καθησύχαζε τους Δωδεκανησίους αλλά λοιδορούσε όσους ανησυχούν;
Οι ευθύνες τόσο των κυβερνητικών βουλευτών όσο και συγκεκριμένων κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που συμπεριφέρνονται κατά το δοκούν άλλοτε ως αυτοδιοικητικοί και άλλοτε ως υπηρέτες της κυβέρνησης είναι πλέον δεδομένες και αυταπόδεικτες, εξαιτίας της διαρκούς απεμπόλησης των συμφερόντων της Δωδεκανήσου. (Δημόσια Κτήματα, Έδρα της Γενικής Διοίκησης, καθυστερήσεις και διακοπή στη εκτέλεση δημόσιων έργων).
Η αγανάκτηση των πολιτών απέναντι στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου έχει μεταβάλει άρδην το πολιτικό κλίμα και τις ευαισθησίες των Δωδεκανησίων. Όσοι επί χρόνια αναρριχηθήκαν πολιτικά παριστάνοντας τους προστάτες της Δωδεκανήσου την ίδια στιγμή που υπακούουν πειθήνια στα κελεύσματα της κομματικής πειθαρχίας λειτουργώντας ως «αμορτισέρ» εκτόνωσης της λαϊκής οργής θα βρεθούν σύντομα προ «δυσάρεστων» εκπλήξεων.
Οι πολίτες με τις κινητοποιήσεις τους απέδειξαν ότι διαθέτουν την απαραίτητη ωριμότητα όχι μόνο για να εναντιωθούν στην πολιτική του μνημονίου αλλά και να κατανοήσουν το «διπλό» παιχνίδι όσων επί δεκαετίες διεκδικούν μόνο όταν κυβερνά το αντίπαλο κόμμα.
Από την πλευρά μας, ως ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μία φορά ότι επιθυμούμε να αγωνιστούμε για την προάσπιση των συμφερόντων του Νομού και για το λόγο αυτό δεν θα διστάσουμε να συγκροτήσουμε κοινό μέτωπο με όλες τις υγιείς τοπικές πολιτικές δυνάμεις από όποιο χώρο και αν προέρχονται.
Για το λόγο αυτό και με δεδομένα τα δυσβάστακτα χρέη των «Καλλικρατικών» Δήμων της Δωδεκανήσου, αλλά και της απροθυμίας της Κυβέρνησης του Μνημονίου να χρηματοδοτήσει με επαρκείς πόρους τους Ο.Τ.Α., θα αγωνιστούμε για να υιοθετηθεί ως εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης το 75% των εσόδων από τα δημόσια κτήματα.