· Το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Ιουνίου 2011 , ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου κ Τάκη Μιχαήλου συνοδευμένος από τον εκπρόσωπο τύπου κ Σάββα Πεταλά πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, όπου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ Ιάκωβο Γρύλη, τον Γενικό Γραμματέα κ Πράντη Αργύρη και τον κ Μωραίτη Βασίλειο.
Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ Μιχαήλου ενημερώθηκε διεξοδικά τόσο από τον Πρόεδρο κ Γρύλη όσο και από τον Γενικό Γραμματέα κ Πράντη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΤΕΕ Δωδεκανήσου για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών στον Νομό.
Ειδικότερα το Προεδρείο της Διοικούσας αναφέρθηκε στις έγκαιρες επισημάνσεις του ΤΕΕ Δωδεκανήσου για τις δυσμενείς επιπτώσεις, εξαιτίας της ασκούμενης πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών, στην στελέχωση και διάρθρωση των δημόσιων υπηρεσιών σε επίπεδο νομού Δωδεκανήσου,.
Επιπρόσθετα ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ετεροβαρή κατανομή Δ/νσεων και υπαλλήλων στις κρατικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, σε βάρος της Δωδεκανήσου και υπέρ των Κυκλάδων και παρά το γεγονός ότι το ΤΕΕ Δωδεκανήσου πέτυχε μέσω στοχευόμενων ενεργειών και πιέσεων να "μετριάσει" και να άρει ορισμένες από τις αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών και εμπνευστή του "Καλλικράτη" κ Ραγκούση.
Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ Γρύλης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. κ Μιχαήλου για πρωτοβουλίες της Διοικούσας για την αντιμετώπιση ζητημάτων "αθέμιτου" ανταγωνισμού αλλά και ζητημάτων διαφάνειας στην λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών.
Αντίστοιχα, ο Γενικός Γραμματέας του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ Πράντης αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της διακοπής εκτέλεσης, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, τοπικών έργων υποδομής βαρύνουσας σημασίας ( Εργοστάσιο της ΔΕΗ, χερσαίες εγκαταστάσεις του Λιμένα Ρόδου, Περιμετρική Οδός, Επαναχάραξη της πύλης εισόδου-εξόδου του Αεροδρομίου. Εθνική Οδός Ρόδου-Λίνδου) γεγονός που επιδεινώνει περαιτέρω την ανεργία στον κατασκευαστικό κλάδο και πλήττει την τουριστική εικόνα της Ρόδου.
Από την πλευρά του ο κ Μιχαήλου εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις θεσμικές πρωτοβουλίες του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, τις οποίες χαρακτήρισε απαραίτητες και καθοριστικές επισημαίνοντας παράλληλα τα εξής:
" Οι δράσεις και δημόσιες τοποθετήσεις του ΤΕΕ Δωδεκανήσου για τα τοπικά ζητήματα αναδεικνύουν το θεσμικό ρόλο του Επιμελητηρίου στην αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών της δημόσιας διοίκησης και την εγκαθίδρυση συνθηκών πλήρους διαφάνειας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.
Οι απόψεις του ΤΕΕ Δωδεκανήσου για αναπτυξιακά θέματα αποτελούν μία δεξαμενή τεχνοκρατικών θέσεων που οι τοπικές πολιτικές δυνάμεις και οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμοι-Περιφέρεια) οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τους τόσο κατά τη χάραξη και άσκηση πολιτικής όσο και κατά τη λήψη αποφάσεων"
Επιπρόσθετα ο κ Μιχαήλου αναφέρθηκε στο ζήτημα της απώλειας του 75% των εσόδων από την αξιοποίηση των δημοσιών κτημάτων της Δωδεκανήσου, επαινώντας την διακηρυγμένη κοινή θέση των 3 τοπικών επιμελητηρίων να αγωνιστούν με αποφασιστικότητα για να αρθεί αυτή η δυσμενής εξέλιξη. Αντίθετα ο κ Μιχαήλου καυτηρίασε την έλλειψη μαχητικότητας και προνοητικότητας από τις τοπικές ηγεσίες (Δήμαρχο Ρόδου, Περιφερειάρχης) και τους κυβερνητικούς βουλευτές στους οποίους απέδωσε απροθυμία να υπερασπιστούν τα τοπικά συμφέροντα.
Στην συνέχεια ο κ Μιχαήλου παρουσίασε εκτενώς τις θέσεις Προέδρου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κ Σαμαρά όπως εκφράστηκαν στο Ζάπειο ΙΙ σχετικά με την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας (Επιχορήγηση επιτοκίου στεγαστικών δανείων, φορολογικά κίνητρα, αγορά ολοκληρωμένων και ημιτελών απούλητων κατοικιών από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας).
Τέλος ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου κ Μιχαήλου υπογράμμισε την ταύτιση των απόψεων της Τοπικής Νέας Δημοκρατίας με εκείνες του ΤΕΕ για τα την ανάγκη να "ξεκολλήσουν" άμεσα τα μεγάλα τοπικά έργα υποδομών δηλώνοντας παράλληλα τα εξής:
" Η "άτυπη" στάση πληρωμών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στους αναδόχους δημοσίων έργων έχει προκαλέσει "πάγωμα" των εργασιών κατασκευής τους και εκτίναξη της ανεργίας στον κατασκευαστικό κλάδο.
Μόνη διέξοδος είναι η άμεση χρηματοδότηση τους από το ΕΣΠΑ με εμπροσθοβαρή καταβολή των κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα, χωρίς να απαιτείται η εθνική συνδρομή. Την θέση αυτή είχε υποστηρίξει έγκαιρα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ Σαμαράς στο ΖΑΠΕΙΟ Ι & ΙΙ και τώρα σπεύδει να υιοθετήσει εκ των υστέρων και με καθυστέρηση ενός έτους η Κυβέρνηση του Μνημονίου. "