1 Αυγ 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΟ.Δ.Ε ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ


       .             Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου κ. Τάκης Μιχαήλου πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία στο νησί της Καρπάθου.
         Την Παρασκευή 29 Ιουλίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Χανιώτη , τους αντιδημάρχους και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί διεξοδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική αρχή. Στη συνέχεια ακολούθησαν συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της Καρπάθου.  Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε Δημοτική τοπική συνέλευση σε κεντρικό ξενοδοχείο με την παρουσία της Τοπικής Επιτροπής Ν.Δ. Καρπάθου και στελεχών του κόμματος όπου συζητήθηκαν θέματα πολιτικής επικαιρότητας ,οργανωτικά θέματα και προγραμματίστηκαν κομματικές δράσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα στο νησί της Καρπάθου το αμέσως επόμενο διάστημα.
         Το Σάββατο 30 Ιουλίου ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. υπό την συνοδεία της τοπικής Επιτροπής  και άλλων κομματικών στελεχών πραγματοποίησε  περιοδεία στα χωριά της Καρπάθου όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με  κατοίκους του νησιού και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
         Με το πέρας της περιοδείας ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Μιχαήλου προέβη  στις παρακάτω δηλώσεις :
         Μετά τις επισκέψεις μου πριν μια εβδομάδα στα νησιά της Λέρου και της Καλύμνου και σήμερα στην Κάρπαθο, διαπίστωσα ότι όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου αντιμετωπίζουν πανομοιότυπα προβλήματα. Ο Καλλικράτης δημιούργησε δυσλειτουργικούς , δυσκίνητους  και υπερχρεωμένους Δήμους όπου η σύγχυση αρμοδιοτήτων είναι εμφανής. Οι νέες Δημοτικές αρχές εγκλωβισμένες σε ένα αρνητικό και αβέβαιο περιβάλλον αδυνατούν να δώσουν λύσεις ακόμα και στα πιο απλά προβλήματα του τόπου τους. Η ανυπαρξία των δημοσίων επενδύσεων και του ΕΣΠΑ έχει ως αποτέλεσμα το πάγωμα όλων των έργων πνοής για τα νησιά μας. Η παρατεταμένη οικονομική ύφεση που προκλήθηκε από την εφαρμογή του μνημονίου έχει οδηγήσει τους νησιώτες μας στην απόγνωση και δημιουργεί  επικίνδυνο κύμα μετανάστευσης των νέων μας. Τα Νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας σε κατάσταση αποσύνθεσης. Πλήρης η απουσία των νησιωτικών πολιτικών. Το ακτοπλοϊκό και γενικά οι συγκοινωνίες αποτελούν τροχοπέδη στην οποιαδήποτε αναπτυξιακή προσπάθεια και η επίλυση του είναι το μεγάλο στοίχημα το οποίο θα πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί έτσι ώστε να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στη Δωδεκάνησο.