12 Ιουν 2011

ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου για Γιάννη Βαληνάκη


·         Ανακοίνωση της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου για την απόφαση του τέως Υφυπουργού Εξωτερικών,  κ Ι. Βαληνάκη να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

·         Με αφορμή την επιστολή του τέως Υφυπουργού Εξωτερικών, κ Ι. Βαληνάκη η ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου ανακοινώνει τα εξής:
Η απόφαση του κ Ιωάννη Βαληνάκη  να μην συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, λόγω των ακαδημαϊκών του υποχρεώσεων στο εξωτερικό καθιστά την τοπική πολιτική σκηνή "φτωχότερη".
Η επιστημονική κατάρτιση, το ήθος και η "καθοριστική" προσφορά του κ Βαληνάκη στην Εξωτερική πολιτική της χώρας είναι αδιαμφισβήτητα. Το γεγονός αυτό  επιβεβαιώνεται από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο σε κομβικές και κρίσιμες "εθνικά"  αποφάσεις των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Αποφάσεις που τόνωσαν την εθνική υπερηφάνεια των Ελλήνων και κατέστησαν εκ νέου την Ελλάδα ως υπολογίσιμο εταίρο στο ΝΑΤΟ (Σύνοδος Βουκουρεστίου) και στη ΝΑ Μεσόγειο (συμφωνία χάραξης ΑΟΖ με Αλβανία).
Η πρόσκληση ενός  διεθνούς φήμης Ακαδημαικού Ιδρύματος όπως το London School of  Economics αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση της επιστημονικής κατάρτισης και εμπειρίας του κ Βαληνάκη στον τομέα των διεθνών σχέσεων.  Οι γνώσεις και οι ικανότητες του τέως Υφυπουργού Εξωτερικών αποτελούν "εθνικό κεφάλαιο" που δύναται να συνεισφέρει τα μέγιστα στην προβολή των δίκαιων θέσεων της χώρας μας στο  διεθνές στερέωμα. Για τους λόγους αυτούς είμαστε σίγουροι ότι ο κ Βαληνάκης θα συνεχίσει να  διαδραματίζει σημαίνοντα  ρόλο στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής και στο μέλλον.