25 Ιουν 2011

«Όταν ο Υπουργός Υγείας της Κυβέρνησης του μνημονίου επαναφέρει τον καιάδα ως λύση… οι άρρωστοι και τα τιμημένα γηρατειά της Δωδεκανήσου περιττεύουν….»


 Ανακοίνωση ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου σχετική με την επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας κ Λοβέρδου στη Ρόδο.
«Όταν ο Υπουργός Υγείας της Κυβέρνησης του μνημονίου επαναφέρει τον καιάδα ως λύση… οι άρρωστοι και τα τιμημένα γηρατειά της Δωδεκανήσου περιττεύουν….»
• Σήμερα Σάββατο 25 Ιουνίου 2011, αναφορικά με την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ Λοβέρδου στη Ρόδο και τις δηλώσεις που πραγματοποίησε κατά την παραμονή του, η ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου ανακοινώνει τα εξής:
«Με έκπληξη παρακολουθήσαμε την επιχειρηματολογία του κ Λοβέρδου ότι το Νοσοκομείο Ρόδου, διαθέτει καλύτερη αναλογία Ιατρών και νοσηλευτών ως προς τις κλίνες, σε σχέση με άλλα Νοσοκομεία της χώρας…!!!! . Βέβαια ο κ Λοβέρδος δεν διευκρίνισε ποιο είναι το μέτρο σύγκρισης που ο ίδιος θέτει ως προς το Νοσοκομείο της Ρόδου και ποιος είναι ο πήχης που τον ικανοποιεί ως προς το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους Δωδεκανήσιους…..
Προφανώς ο κ Λοβέρδος δεν θέλει να αντιληφθεί, ότι οι ανάγκες του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου που εξυπηρετεί πέρα από τους μόνιμους κατοίκους του Νομού και μερικά….εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο δεν είναι συγκρίσιμες με των υπόλοιπων νομών της χώρας.
Προφανώς οι σύντροφοι του κ Λοβέρδου από το Τοπικό ΠΑΣΟΚ δεν τον ενημέρωσαν για την σωρεία των σοβαρών οδικών ατυχημάτων που σημειώνονται καθημερινά και ειδικά το καλοκαίρι, εξαιτίας των ημιτελών οδικών έργων και του ξεχαρβαλωμένου οδικού δικτύου των νησιών μας.
Προφανώς ο κ Λοβέρδος θεωρεί ότι οι Δωδεκανήσιοι τυγχάνουν της ίδιας προσοχής με τον ίδιο, που όταν ως Υπουργός Εργασίας τον Απρίλιο του 2011 και ενώ βρισκόταν στο Νομό Ημαθίας μεταφέρθηκε για νοσηλεία αρχικά στο «ξεχαρβαλωμένο» Νοσοκομείο Βέροιας και κατόπιν οδικώς στο Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ στην Αθήνα.
Προφανώς ο κ Λοβέρδος και ενώ απόλαυσε τις παραλίες μας, δεν αντιλαμβάνεται ότι τα νησιά μας περιβάλλονται από θάλασσα και κατά συνέπεια οι Δωδεκανήσιοι δεν μπορούν να μεταφερθούν άμεσα και οδικώς όπως ο ίδιος σε Νοσοκομεία της Αθήνας.
Αντίθετα ο κ Λοβέρδος έδειξε να κατανοεί την «διφορούμενη» στάση των τοπικών συντρόφων του, που ενώ το 2008 διαμαρτύρονταν και άφηναν γένια παριστάνοντας τους «προστάτες» των Δωδεκανησίων και των εργαζομένων του Νοσοκομείου, σήμερα το 2011 δεν νιώθουν την ανάγκη έστω να «ψελλίσουν» διεκδικητικό λόγο.
Για το λόγο αυτό και προκειμένου να καλύψει πολιτικά το Τοπικό ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Λοβέρδος έσπευσε να χαρακτηρίσει ως εθνικά υπεύθυνη την στάση τους να μην διεκδικούν και να είναι υποτελείς στην Κυβέρνηση του Μνημονίου, διότι το 2008 οι οικονομικές συνθήκες δεν είναι ίδιες με το 2011..
Η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου απορρίπτει και καταγγέλλει τόσο την κυβέρνηση του Μνημονίου όσο και τους τοπικούς συνεργάτες της που θεωρούν την αξία της ζωής των συμπολιτών μας αναλώσιμη και υπό διαπραγμάτευση με την Τρόικα.
Ο κύριος Λοβέρδος με μειλίχιο ύφος, υπό την ανοχή των τοπικών χειροκροτητών του, υποστηρίζει ότι ένας σύγχρονος «κοινωνικός» Καιάδας για τους αρρώστους και τους ηλικιωμένους της Δωδεκανήσου θα αποτελέσει την λύση για το χρέος.
Εμείς του απαντάμε ότι στις επερχόμενες εκλογές η τοπική κοινωνία θα απαντήσει ρίχνοντας στον «Πολιτικό» Καιάδα όσους υλοποιούν και υποστηρίζουν την αντεθνική και αντικοινωνική πολιτική του Μνημονίου.
0