6 Ιουλ 2011

• Ανακοίνωση της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου για τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής στο ζήτημα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ


·        Ανακοίνωση της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου για τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής στο ζήτημα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ που προκάλεσαν την  απορριπτική απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου.


·        Η απορριπτική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το θέμα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ επιβεβαιώνει την πολιτική και διοικητική ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα του κ Κουσουρνά.  Ο κ. Δήμαρχος έχει αναθέσει την επίλυση των προβλημάτων της Ρόδου και της Δωδεκανήσου στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, στους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού και στον Περιφερειάρχη κ Μαχαιρίδη που ενίοτε ερίζουν μεταξύ τους για να κατοχυρώσουν το ρόλο του "σωτήρα" και του "προστάτη" των νησιών μας.
            Ο κ Κουσουρνάς αρκείται σε ρόλο παθητικού θεατή που παρακολουθεί αδιαμαρτύρητα και σιωπηρά τα απανωτά χτυπήματα που δέχεται η Δωδεκάνησος εξαιτίας του Καλλικρατικού εκτρώματος και  των κυβερνητικών επιλογών.
            Προφανώς ο κ Κουσουρνάς αδυνατεί να κατανοήσει ότι δεν είναι αντινομάρχης στην σκιά του κ Μαχαιρίδη αλλά Δήμαρχος και άρχων του τόπου, που οφείλει να προλαμβάνει παραλήψεις και διοικητικές αστοχίες που επιτρέπουν αρνητικές εξελίξεις όπως αυτή της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.
             Προφανώς ο κ Κουσουρνάς τώρα αρχίζει να  κατανοεί ότι το "Δόγμα Μαχαιρίδη" που επέτρεπε στον ίδιο ως Αντινομάρχη και στον Μέντορα του να μεταθέτουν τις ευθύνες τους στην κεντρική κυβέρνηση,  δεν μπορεί να εφαρμοστεί όσο το ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση.
            Προφανώς ο κ Κουσουρνάς είχε συνηθίσει στην πολιτική προστασία και ασυλία που απολάμβανε ως αντινομάρχης του κ Μαχαιρίδη, χρησιμοποιώντας λεκτικούς ακροβατισμούς για παρατυπίες, παραλήψεις και παρανομίες για τις οποίες εφευρέθηκε και χρησιμοποιήθηκε  η φράση "Στα όρια της Νομιμότητας".
            Προφανώς ο κ Κουσουρνάς δεν έχει αντιληφθεί ότι οφείλει την εκλογή του στον Ροδιακό Λαό και όχι στην Κυβέρνηση του Μνημονίου και για το λόγο αυτό είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του τόπου με ειλικρινή διάθεση και κάθε μέσο.
            Όσο όμως και αν δυσκολεύεται ο κ Κουσουρνάς να καταλάβει την κρισιμότητα των καταστάσεων, οι ευθύνες πλέον για τον υπαρκτό κίνδυνο να καταστεί η Ρόδος ανοχύρωτη απέναντι στον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών έχουν ονοματεπώνυμο.