20 Ιουν 2011

• Ανακοίνωση ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου σχετική με την «ανακυκλωμένη» κυβέρνηση του Μνημονίου.


«Μπορεί οι  « κηπουροί» να αντικαταστάθηκαν από τους «δελφίνους», αλλά ο  κυβερνητικός θίασος εξακολουθεί να ανεβάζει την παράσταση του μνημονίου.»

·        Η αγωνιώδης προσπάθεια του κ. Παπανδρέου να δεσμεύσει τη χώρα με νέα μνημόνια και χρέη συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική επιβάλει στον Ελληνικό λαό διαρκείς θυσίες χωρίς αντίκρισμα.
Η επιμονή του κυρίου Παπανδρέου να παραμείνει «γαντζωμένος» στην εξουσία για να μας «σώσει» αγνοώντας τόσο την δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ όσο και τους εκατοντάδες χιλιάδες αγανακτισμένους,  αποκαλύπτει το «ύποπτο» ρόλο και τις προθέσεις μίας Κυβέρνησης που εξυπηρετεί αποκλειστικά και «εργολαβικά» τα συμφέροντα των δανειστών.
Ο κ Παπανδρέου αρχικά προσπάθησε να βαφτίσει ως συναίνεση, την συνενοχή στην αδιέξοδη πολιτική του μνημονίου, πότε εκβιάζοντας και πότε εκλιπαρώντας την Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον Πρόεδρο κ Αντώνη Σαμαρά, συνεπικουρούμενος όμως πάντα από τα εγχώρια πολιτικά του εξαπτέρυγα και τους «δυσαρεστημένους» δανειστές σε ρόλο εκβιαστών  και υποβολέων.
Στην συνέχεια βέβαια και μετά την αποτυχία της πολιτικής του «μπλόφας» περί παραίτησης του για να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ο κ Παπανδρέου δεν δίστασε να υποδυθεί και  τον ρόλο του «πολιτικού» κλόουν, ξεπαραιτούμενος και θέτοντας εαυτόν υπό την ασφαλή σκιά του κ. Βενιζέλου.
Οι μεθοδεύσεις, σε συνδυασμό με την απροκάλυπτη στήριξη των εγχώριων και ξένων «λαγών» της Κυβέρνησης αλλά και τους «κουκουλοφόρους» που ως «από μηχανής θεός» εμφανίστηκαν διαλύοντας πρόσκαιρα τους «αγανακτισμένους» εξασφάλισαν στον κ Παπανδρέου προσωρινό πολιτικό χρόνο.
Όσο όμως και αν ο κ Παπανδρέου επιχειρεί να αποπροσανατολίσει το λαό, επικαλούμενος πότε το φάσμα της χρεοκοπίας και πότε διχαστικά και εκβιαστικά δημοψηφίσματα, η αλήθεια πλέον είναι φανερή.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον κ Παπανδρέου, είτε στελεχώνεται από κολλητούς του σε ρόλο « κηπουρών»  είτε από δελφίνους που μέχρι πριν λίγες μέρες χαρακτηρίζονταν εν δυναμει  «αποστάτες» (Βενιζέλος) όχι μόνο δεν μπορεί αλλά και δεν θέλει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος προς όφελος της Πατρίδας.
Μόνη ασφαλής και δημοκρατική επιλογή είναι η άμεση προκύρηξη εκλογών, προκειμένου να εκφραστεί ανόθευτα η βούληση του λαού, ώστε η χώρα να απαλλαγεί από τα δεσμά που τις επέβαλαν με δόλιο και μεθοδευμένο τρόπο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα πολιτικά της εξαπτέρυγα που ψήφισαν το μνημόνιο.

Υ.Γ.1 Ερώτηση προς βουλευτές ΠΑΣΟΚ Νομού Δωδεκανήσου (Πλην Υπουργοποιηθέντων για ευνόητους λόγους…..): Γιατί δεν εξαρτάτε την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση ή το μεσοπρόθεσμο από την επαναφορά του καθεστώτος του 75% από τα έσοδα των δημοσίων κτημάτων στο Νομό Δωδεκανήσου;
Υ.Γ.2 Δεν βλέπετε προς τον Νομό Κοζάνης που οι σύντροφοι σας  κ.κ.  Αθανασιάδης &   Κουκουλόπουλος αντέδρασαν στην Κυβέρνηση για τη Δ.Ε.Η. εξαιτίας των θέσεων εργασίας που προσφέρει στην περιοχή που εκλέγονται; Όχι μόνο προβλημάτισαν τον κ Παπανδρέου ως προς τις ιδιαιτερότητες του Νομού Κοζάνης αλλά ένας εκ των δύο Υπουργοποιήθηκε…………