21 Ιουν 2011

ΝΟ.Δ.Ε ΚΑΤΑ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΜΑΤΑ


Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου έχει καταφέρει να επιβάλλει πλήρως την λογική του μνημονίου στο Δήμο Ρόδου.
Ο κ. Κουσουρνάς ουσιαστικά έχει υποταχθεί πλήρως σε αυτή τη λογική. Είναι πιστός εκφραστής της. Η Ρόδος, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, έχει την ατυχία να έχει ένα
δήμαρχο κατώτερο των περιστάσεων.
Ο κ. Κουσουρνάς δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για τους πρώτους έξι μήνες της θητείας του. Δεν μπορεί να αποβάλλει τον κομματικό μανδύα, την απόλυτη εξάρτησή του από ξεπερασμένες κομματικές λογικές, κατάλοιπο της δεκαετίας του 80.
Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου με αυθαίρετες, μονομερείς και αυταρχικές μεθοδεύσεις στερεί από τα Δωδεκάνησα κεκτημένα δικαιώματα, όπως το 75 τοις εκατό των εσόδων από την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Ο κ. Δήμαρχος είναι απλός παρατηρητής σε όλα αυτά.
Η αξιοποίηση, με τη μέθοδο του fast track, περιοχών όπως το Γκολφ Αφάντου και το Πρασονήσι προετοιμάζονται και μεθοδεύονται ερήμην της δημοτικής αρχής και του Ροδιακού λαού. Με τον κ. Κουσουρνά σε ρόλο θεατή αν όχι τροχονόμου...
Τον κ. Κουσουρνά δεν τον ενόχλησε το γεγονός ότι ο αρμόδιος Υπουργός κ. Παμπούκης ήρθε στη Ρόδο και μίλησε σε κομματική εκδήλωση για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου στη Ρόδο.  Κάθησε αμέριμνος στο κομματικό ακροατήριο...
Λάθος μεγάλο κ. Δήμαρχε!
Στο Δημαρχείο έπρεπε να έρθει ο κ. Υπουργός για ένα τόσο σοβαρό και μεγάλο ζήτημα. Και με παρόντες όλους τους φορείς. Και με τη Ρόδο να αρθρώνει ενιαία και δυνατή φωνή. Να διεκδικεί και να προτείνει. Εσείς έχετε ξεχάσει και να διεκδικείτε και να προτείνετε ,προφανώς για να μην έρθετε σε σύγκρουση με την κυβέρνηση.
Την ίδια στιγμή ο Καλλικράτης επιφυλάσσει καθεστώς επιτήρησης για το Δήμο Ρόδου με επαχθείς και δυσβάσταχτους περιορισμούς.
Στο Δήμο Ρόδου είναι έντονη και ευδιάκριτη η παρουσία κομματικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ που στέλνουν έτσι ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το ποιος κάνει κουμάντο. Και αυτός δεν είναι ο κ. Κουσουρνάς.
Πριν από καιρό ο κ. Δήμαρχος για λόγους εντυπώσεων κάλεσε τη ΝΟΔΕ σε συνάντηση για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους.
Τώρα τον καλούμε εμείς. Του δηλώνουμε και δεσμευόμαστε ότι θα έρθουμε εμείς στο Δημαρχείο ή όπου αλλού θέλει. Με απαραίτητη προϋπόθεση να είναι παρόντες όλοι οι φορείς, πολιτικοί και κοινωνικοί. Αλλά με συγκεκριμένο πλαίσιο συζήτησης. Όπως η κατάργηση του 75 τοις εκατό,η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου στη Ρόδο, σε συνάρτηση με τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας και των φορέων, και η σθεναρή προσπάθεια για να μην ενταχθεί ο Δήμος σε καθεστώς επιτήρησης.
Για όλα αυτά η ΝΟΔΕ θα δώσει μάχη.
Μαζί με τον κ. Κουσουρνά, αν θέλει να σπάσει τα κομματικά του δεσμά και να δώσει τη μάχη για τη Ρόδο και όχι για το κόμμα .
Αν θέλει πραγματική συνεργασία, είμαστε εδώ.